Evenementen

Annulatie van onze theateravond van 2020 omwille van Covid-19

 

Ook onze vzw is getroffen door de tragedie die onze samenleving treft en onze eerste gedachte gaat dan ook uit naar hen die ziek zijn of die rouwen om het verlies van een geliefde.

 

 

We hopen allemaal dat degenen die ons volgen,  hun familie en geliefden volgen, gezond blijven en zich aan de genomen maatregelen houden om te proberen zichzelf zo goed mogelijk te beschermen.

 

 

Wat onze jaarlijkse theateravond betreft,  zien we ons genoodzaakt om deze te annuleren.  Hieronder u kunt de e-mail lezen die we naar al onze toeschouwers hebben gestuurd, alsook naar diegenen die normaal gesproken naar het theater komen maar het dit jaar niet konden halen:

 

Geachte heer, mevrouw,

 

 

Als gevolg van overheidsbeslissingen inzake quarantainemaatregelen blijkt - zoals u allen al kunt raden - dat de uitvoering van het stuk "Larguez les Amarres" niet op 21 april zal kunnen plaatsvinden. We hadden oorspronkelijk gepland om het uit te stellen tot mei, maar ook dat bleek niet mogelijk zijn, en het is ook niet wenselijk. En het theater sluit in juni.

 

Tot onze grote spijt zijn we daarom gedwongen om onze gala-avond af te zeggen.

 

Wij brengen u dit nieuws, dat slechts een weerspiegeling is van de problemen die wij allen op dit moment ondervinden, waarbij het beschermen van onze eigen gezondheid en deze onze dierbaren en het zo snel mogelijk overwinnen van deze vreselijke epidemie de hoogste prioriteit heeft.

 

Het blijft echter een feit dat de meest kwetsbare mensen in de samenleving zo goed mogelijk moeten worden beschermd in deze moeilijke tijden, of het nu gaat om ouderen of mensen met een verstandelijke beperking.

 

Wat de Sterrenbeelden betreft, is het ons doel om mensen met een verstandelijke handicap, ongeacht hun leeftijd, een thuis te geven, een dringende noodzaak die door de huidige crisis alleen maar wordt onderstreept.

 

We hebben geen permanente middelen, geen directe subsidies en de eerste 6 reeds geopende huizen zijn de vrucht van uw vrijgevigheid, van de bedrijven die ons steunen, van de Stichtingen die ons helpen en van de hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit is ook het geval voor de 3 huizen in ontwikkeling waarvan de bouw is opgeschort of vertraagd, maar die zo snel mogelijk zullen worden hervat.

 

Ons project dit jaar is om de Creb Woluwe te ondersteunen bij de wederopbouw van het huidige centrum (dat 55 kinderen in een dagcentrum en 27 in een opvangcentrum opvangt) waarvan het pand volledig verouderd is geworden.

 

We zouden een cheque voor €300.000 overhandigen aan de Creb Woluwe tijdens de theateravond op 21 april. We gaan onze belofte nakomen, maar het zal erg moeilijk zijn zonder de opbrengst van de tombola en de bijbehorende verkoop, vooral omdat er ten tijde van de lockdown nog maar 75% van de kaartjes waren verkocht.

 

In dit verband, en we zijn ons er terdege van bewust dat iedereen op een of andere manier lijdt, hopen we dat uw vrijgevigheid ten opzichte van Sterrenbeelden weer aanwezig zal zijn en dat een grote meerderheid van u niet zal vragen om een terugbetaling van de tickets.

 

De ervaring heeft ons geleerd dat we op u kunnen rekenen.

 

Voor degenen die willen worden vergoed, wat wij ook kunnen begrijpen, stuur ons een e-mail met uw bankgegevens (IBAN).

 

En voor degenen die niet van plan waren om dit jaar naar het theater te komen en die de mogelijkheid zouden hebben om dat te doen, een kleine aftrekbare donatie op de rekening: BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting door het sturen van een bankoverschrijving met enkel de vermelding "012/0480/00083" in de mededeling zou ons helpen deze moeilijke stap te zetten.

 

Zorg goed voor je gezondheid en we hopen je snel te zien.

 

Het team van Sterrenebeelden

Programma theater

U kan het integrale programma hier terugvinden:

Programma theater 2020.pdf
Document Adobe Acrobat 27.1 MB

Onze jaarlijkse theateravond vond plaats eind april 2019!

Ons jaarlijkse evenement vond eind april plaats in het Galeries Theater.

 

Het stuk stond onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit Koningin Paola. Vele persoonlijkheden kwamen naar deze avond toe, in het bijzonder minister Fremault, die met haar aanwezigheid ons werk heeft toejuicht. Een boodschap van steun van de heer Brotchi, voorzitter van de Senaat, werd voorgelezen.

 

De theateravond werd gegeven ten gunste van de ASBL les Piloux voor de oprichting van een nieuwe crèche. Deze zal een twintigtal kinderen verwelkomen, waarvan bijna de helft geestelijk gehandicapt zal zijn. Deze diversiteit zal onze rijkdom zijn.

 

De vzw Les Piloux heeft een cheque van 200.000 euro ontvangen voor de oprichting van de nieuwe crèche.

 

Het toneelstuk "Coup de soleil", dat in avant-première werd vertoond, was zeer amusant en de acteurs waren uitstekend. De reacties van het publiek waren dan ook logischerwijs zeer warm.

 

U vindt hieronder een overzicht van onze realisaties.

Onze jaarlijkse theatervoorstelling vond plaats op 17 april 2018 !

Belangrijke avond in het Théâtre des Galeries dinsdag jl. waar vzw Sterrenbeelden haar jaarlijkse theateravond organiseerde, ten voordele van de personen met mentale handicap.

 

Talrijke prominenten waren aanwezig op deze bijzondere avond, die reeds voor de 10de maal onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit Koningin Paola stond.

 

Deze editie werd georganiseerd ten voordele van de vzw CREB.  We overhandigden een cheque van 250.000€ voor de bouw van een nieuw tehuis dat 30 kinderen zal huisvesten te Anderlecht.

 

Het theaterstuk ‘Het kind van de rekening’, in avant première vertoond, is een komisch stuk en werd met een zeer warm applaus onthaald door het publiek. 

 

U vindt hieronder enkele sfeerbeelden van de avond.

Onze jaarlijkse theatervoorstelling vond plaats op 18 april!

Belangrijke avond in het Théâtre des Galeries dinsdag jl. waar vzw Sterrenbeelden haar 15 theateravond organiseerde, ten voordele van de personen met mentale handicap.

 

Talrijke prominenten waren aanwezig, in het bijzonder mevrouw de Minister Fremault, die haar bewondering uitsprak voor het gerealiseerde werk.

 

Deze editie werd georganiseerd ten voordele van de vzw La Maisonnée.  We overhandigden een cheque van 225.000€ voor de bouw van een nieuw verblijf voor de meest fragiele personen met mentale handicap.

 

Het theaterstuk ‘Silence en coulisses’, in avant première vertoond, is een komisch stuk en werd met een zeer warm applaus onthaald door het publiek.

 

Dit wordt zonder enige twijfel een groot succes in het Théâtre des Galeries.

  

De avond werd opnieuw onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit Koningin Paola geplaatst.

 

U vindt hieronder enkele sfeerbeelden en speeches van Mr Meyer en Mevr. Liégeois.

Onze jaarlijkse theatervoorstelling vond plaats op 19 april 2016 jl.

Leuke sfeer dinsdag 19 april jl in het Théâtre des Galleries, waar « Potiche » in avant première werd gebracht en dit in de aanwezigheid van tal van prominenten uit de politiek en de bedrijfswereld, die alzo hun steun betuigden aan ons sociaal doel.

Gedurende de avond werd een cheque t.w.v. 200.000 EUR uitgereikt aan vzw FARRA Bruxelles-Capitale ter ondersteuning van de bouw van het nieuwe dagcentrum, gelegen te Oudergem. Dit centrum zal vanaf eind dit jaar 32 mensen herbergen.

De avond eindigde met een leuke tombola met tal van prijzen!

 

Ook dit jaar stond onze jaarlijkse theateravond onder het meterschap van Hare Majesteit Koninging Paola.

 

Constellations Theatre 16 résumé de la p
Document Adobe Acrobat 502.0 KB

Onze jaarlijkse theatervoorstelling vond plaats op 21 april 2015!

Het was wederom een groot succes. Wij danken uitdrukkelijk iedereen voor de komst en ondersteuning

VZW Sterrenbeelden had het genoegen U uit te nodigen voor haar 12de theathervoorstelling welke plaatsvond op 21 april 2015:

 

"Bossemans en Coppenolle"

 

Deze voorstelling vond plaats onder het meterschap van Hare Majesteit Koningin Paola.


U vindt hieronder een samenvatting van het toneelstuk.

Samenvatting (Fr)
Résumé de la pièce.pdf
Document Adobe Acrobat 400.2 KB

Onze jaarlijkse theatervoorstelling vond plaats op 15 april 2014 in het Théâtre des Galeries

Ook dit jaar vond onze voorstelling plaats onder het beschermheerschap van hare Majesteit Koninging Paola.

 

De theatervoorstelling dit jaar was:

 

"Le Mariage de Mademoiselle Beulemans"

 

U vindt hieronder een samenvatting van de voorstelling, alsook de sfeerbeelden van de avond.  

 

Samenvatting van de voorstelling.pdf
Document Adobe Acrobat 422.0 KB
Foto's van de theathervoorstelling
Soirée théâtre 2014.zip
Archives compressées en format ZIP 7.4 MB

Inhuldiging van de centra van Etterbeek

We vieren weldra de 1ste verjaardag van de inhuldiging van de centra die plaatsvond op 22 april 2013in aanwezigheid van Mevr. de Ministers Grouwels en Huytebroeck, alsook de burgemeester van Etterbeek dhr. De Wolf.  Onder de 200 genodigden bevonden zich tal van Brusselse prominenten, maar ook en vooral de mentaal gehandicapten die in de centra verblijven sinds enkele weken. Hun brede lach is hartverwarmend voor zowel ons als de ouders! 

 

De regionale Brusselse televisie 'TéléBruxelles' was eveneens aanwezig. Het luik betreffende de inhuldiging vat aan op 10'34''

 

http://www.telebruxelles.net/portail/emissions/les-journaux/le-journal/24813-le-journal-22042013-18h

 

Er werd ook een persbericht gepubliceerd, welke u hieronder kan downloaden.

Persbericht vzw Sterrenbeelden - inhuldiging centra
Persbericht vzw Sterrenbeelden opening c
Document Adobe Acrobat 427.0 KB

Onze jaarlijkse theatervoorstelling werd gehouden op 19 maart 2013 in het Théâtre des Galeries

Ook dit jaar vond onze voorstelling plaats onder het beschermheerschap van hare Majesteit Koninging Paola.

 

De theatervoorstelling dit jaar was:

 

"Le prénom"

 

U vindt hieronder links naar de openingstoespraak alsook foto's van de avond.

 

Openingsstoespraak

 

Foto's

 

De jaarlijkse theateravond vond plaats op 20 maart 2012 in het Théâtre des Galeries

Hartelijk dank voor uw talrijke opkomst voor de avant-première van het toneelstuk 'Fugueuses' van Pierre Palmade en Christophe Duthuron.

 

Dankzij jullie was het wederom een succes! Wij hopen u volgend jaar opnieuw te mogen ontvangen!

 

10 jaar Sterrenbeelden: de video (Fr)

Onze jaarlijkse theateravond gehouden op 22 maart 2011 in het Théâtre des Galeries

Wij hopen dat U ook dit jaar weer heeft genoten van onze theater voorstelling “ La Puce à l'oreille” en danken u voor uw blijvende steun aan ons project vzw Sterrenbeelden.

 
Alle foto's op onze Facebook pagina: